Prajitura cu strugurei

de Valclaudia in Dulciuri, 17 Iul 2016 | 4351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • 14 linguri de zahar tos
  • 7 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei
  • 10 linguri de faina alba proaspat cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3 linguri de gris
  • 2 pahare de strugurei
  • 1 lingura zahar brun
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu strugurei:

Separam ouale.

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 7 linguri de zahar.

Galbenusurile se mixeaza cu celelalte 7 linguri de zahar, praful de copt, zaharul vanilat si uleiul turnat in fir subtire.

Adaugam pe rand cele 7 linguri apa minerala, apoi incorporam alternativ faina si jumatate din spuma de albusuri.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.

Turnam compozitia in tava, presaram grisul in ploaie, sa se repartizeze uniform peste intreaga suprafata a continutului din tava.

Deasupra asezam strugureii, apoi dam tava la cuptor si lasam la copt cca 20 minute.

Scoatem tava din cuptor, repartizam uniform spuma din albusuri ramasa, nivelam, deasupra presaram putin zahar brun si dam din nou tava la cuptor pana se intareste spuma.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam sa se raceasca complet, apoi o portionam si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu strugurei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

18.07.2016, 20:40

Servesc si eu!

miki_a 1

19.07.2016, 10:13

Ce frumos a crescut pandispanul si ce culoare frumoasa i-a dat strugureii!

elucubratiiculinare 1

20.07.2016, 09:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu foi de napolitana, biscuiti si rahat